Обществено обсъждане на ОВОС за Проект "Яденица" - Увеличаване на обема на долния изравнител на ПАВЕЦ "Чаира" чрез изграждане на язовир "Яденица" и реверсивен напорен тунел за връзка с язовир "Чаира"

О Б Я В А

„НАЦИОНАЛНА  ЕЛЕКТРИЧЕСКА  КОМПАНИЯ”  ЕАД

На основание чл. 97, ал. 4 във връзка с чл. 81, ал. 1, т. 2 от Закона за опазване на околната среда

УВЕДОМЯВА

всички заинтересувани физически и юридически лица, че са организирани срещи за обществено обсъждане на доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) с всички приложения към него за инвестиционно предложение:

Проект „Яденица” за Увеличаване на обема на долния изравнител на ПАВЕЦ „Чаира” чрез изграждане на язовир „Яденица” и реверсивен напорен тунел за връзка с язовир „Чаира”.

Срещите ще се проведат:

  • За Община Белово, с. Голямо Белово и с. Сестримо - на 20.06.2017 г., от 12:00 часа, в салона на читалище „Свети Свети Кирил и Методий” в гр. Белово;
  • За Община Велинград, с. Юндола и с. Пашови – на 21.06.2017 г. от 10:30 часа, в голямата заседателна зала на Община Велинград.

Докладът за ОВОС и приложенията към него, в т.ч. доклад за оценка на степента на въздействие, е на разположение на интересуващите се всеки работен ден от 9:30 до 16:00 часа в сградите на: Община Белово – при Сийка Калайджийска - еколог, стая 9, етаж ІІ; в новата сграда на Община Велинград – Дирекция ИПТР, ет. ІІІ, стая 44; кметство Голямо Белово – при кмета; кметство Сестримо – при кмета; кметство Юндола – при кмета; кметство Пашови – при кмета; „Национална електрическа компания" ЕАД – София, ул. „Веслец” № 5, стая 351-3, при Ради Стоянов, вътрешен тел. 528.

Докладът за ОВОС и приложенията към него, в т.ч. доклада за оценка на степента на въздействие, е достъпен на интернет страницата на:

  • Община Белово – на адрес: http://www.belovo.eu/
  • Община Велинград -  на адрес: http://m.velingrad.bg/
  • „Национална електрическа компания” ЕАД – на адрес: http://www.nek.bg/index.php/bg/
  • МОСВ – на адрес: www.moew.government.bg/ключова тема Превантивна дейност/OBOC

Докладът за оценка на степента на въздействие - приложение към доклада за ОВОС, е достъпен и на интернет страницата на МОСВ  на адрес: www.moew.government.bg/ключова тема Натура 2000.

Писмени становища могат да се предоставят в приемните за обслужване на гражданите на Община Белово и Община Велинград, при кметовете на с. Голямо Белово, с. Сестримо, с. Юндола и с. Пашови или на срещите за обществено обсъждане.

За контакти по общественото обсъждане от страна на възложителя:

Ради Стоянов – тел. 0888 448 582, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

YA-Пълен-комплект-ОВОС.rar