Благотворителни инициативи на НЕК през декември 2022 г.

В навечерието на Коледа двама колеги от Предприятие ВЕЦ изминаха стотици километри, за да доставят бензинови генератори за българския център и българските неделни училища в гр. Болград в Украйна, което ще гарантира светлина и топлина за стотици деца в тези дни на огромно изпитание за украинския народ.

С Коледни подаръци, много усмивки и добро настроение зарадвахме настанените в наши бази украински деца.

Служители на НЕК успяхме да съберем и дарим 2650 лв. на фондация Нашите недоносени деца. Фондацията предоставя грижи и подкрепа на недоносени деца и техните семейства.

По традиция отново подкрепихме благотворителната инициатива „Българската Коледа“, като тази година удвоихме дарението – 10 000 лв. Двадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ 2022/2023 г. е насочено в помощ на децата с тежки хронични заболявания и състояния.

През следващата година НЕК ще продължи да бъде още по-активна в осъществяването на обществено значими каузи.Организирахме посещение на ПАВЕЦ Чаира и ПАВЕЦ Белмекен за нашите служители

За нашите новоназначени служители организирахме еднодневно посещение на ПАВЕЦ Чаира и ПАВЕЦ Белмекен. Работещите в централите инженери запознаха колегите си със сложния механизъм на работа и впечатляващите конструкции на съоръженията. Инициативата ще се превърне в традиция и ще даде възможност на новопостъпилите служители да се запознаят с работата на производствените мощности на компанията.Почистихме заедно яз. Копринка

На 17 септември 2022 г. близо 100 доброволци служители на Национална електрическа компания и техните семейства се включиха в почистването на брега на язовир Копринка, организирано от компанията. Така подкрепихме и проведената същия ден национална кампания,  организирана от bTV Media Group "Да изчистим България заедно". В акцията участваха и доброволци от "Младежки център за развитие – Взаимопомощ" – Казанлък. Община Казанлък ни оказа съдействие за извозване на събраните близо 1 тон отпадъци.

Кампанията по почистването на яз. Копринка отново потвърди, че грижата за природата и отговорното опазване на природните ресурси е ключов приоритет в дейността на НЕК.